fbpx

TOTUM KROPPSTERAPI

Är du osäker på vad kroppsterapi egentligen är?
En effektiv, djupgående och frigörande behandling

Utgångspunkten för kroppsbehandling är att se kroppen som en helhet, både fysiskt och psykiskt.

Allt som vi är med om, både positivt och negativt, lagras i våra kroppar på olika sätt, både vad gäller upplevelser, erfarenheter och känslor. Oförlösta konflikter, stress, spänningar och trauman kan sätta sig som en obalans eller fysisk blockering i våra organ och muskler. Något som på sikt kan leda till någon form av åkomma eller smärta.

Förmågan att betrakta sjukdom som en helhet mellan kropp och psyke gör att behandlingsformen har genererat ett stort intresse. Det handlar om behandlingsbara sjukdomar som stress, depression, fysiska skador och kronisk smärta (som ofta faller mellan stolarna i det etablerade sjukvårdssystemet) och som i många fall kan läkas med hjälp av Totums kroppsterapi.

En Totum-kroppsterapeut ska kunna se sin patient både ur ett fysiskt och psykiskt perspektiv

Fokus inom kroppsterapin ligger på att hitta de bakomliggande orsakerna och inte bara att behandla symptomen. Totum kroppsterapi arbetar utifrån tanken om att orsaken till det onda inte nödvändigtvis sitter på samma punkt som själva smärtan.
Under en behandling med kroppsterapi frigörs fysiska och psykiska spänningar som låter kroppen aktiveras att läka sig själv.

Kroppsterapi kan både hjälpa individer med fysiska problem, spänning och smärta samt psykiska tillstånd som exempelvis stress, ångest och depression. Men även med låsta upplevelser som individen själv inte är medveten om.

20170831_O2Q9246
Kroppsterapi möter dig där du är

Kroppsterapi möter dig där du är

Oavsett om du kommer till oss med en spänd nacke, ett smärtande knä eller en öm axel kan vi med hjälp av kroppsterapin tillsammans komma fram till varför du har ont på ett specifikt ställe i kroppen. På Totum brukar vi säga att kroppsterapi går direkt till pudelns kärna.

De flesta som har provat på kroppsterapi kan vittna om en förlösande känsla och en lättnad som ger ny energi, en ökad insikt och ett ökat välbefinnande. Och några upplever att livet helt plötsligt känns enklare. Det som tidigare verkade så oöverskådligt och omöjligt får ett nytt ljus, och plötsligt öppnar sig nya vägar som det finns energi att utforska.

För många individer kan kroppsterapi skapa förändringar inom följande områden: stress, ångest, trauma, gikt, smärtor, ömhet, pisksnärtskada, tennisarmbåge, musarm, rygg- och nackproblem, eksem, allergi, astma, matsmältningsproblem med mera.

Kroppsterapi är ett fantastiskt verktyg som hjälper oss att få en djupare förståelse för oss själva och det liv vi lever så att vi kan börja må mycket bättre!

Kontakta Totum

Ring 0722 – 10 13 01 eller skicka oss ett mail:hej@kroppsterapi.se